Accomodatie

 • 8 outdoor gravelterreinen, verlicht en met automatische en handmatige sproei-installatie

 • een moderne tennishal met 4 indoorterreinen, tapijt met granulaatkorrels (comfortabel en blessurevermijdend; ideaal voor zowel recreant als competitiespeler)

 • clubhuis in 2 niveaus met beneden het sanitaire gedeelte met ruime kleedkamers, toiletten en bergruimtes en boven de kantine met een uitstekend zicht op de indoorterreinen en een rechtstreekse toegang tot het ruime terras met prima zicht op de outdoorterreinen.

 • Professioneel uitgeruste keuken, gebruikt voor allerlei clubactiviteiten en evenementen

 • Groot TV scherm + projectiedoek (voor bijvoorbeeld alle uitwedstrijden van KRC Genk)

 • Afgescheiden vergaderruimte ook gebruikt voor beperkte sportopleidingen en infosessies.

 • Voor de kinderen:

  • Tennismuur ‘Kastaar’ (achter de indoorhal), met asfalt ondergrond en volledig geschilderd in de Kidstenniskleuren

  • buitenspeeltuin

 • Ruime geasfalteerde en verlichte parking, omgeven door een mooie groenzone.

Historiek TCO-TC IRIS

‘FUSIECLUB TCO – TC IRIS vzw’ werd begin 2003 met veel ambitie boven de doopvont gehouden. TC IRIS -met een geschiedenis van meer dan 20 jaar- en TCO – ook al een 10-tal jaren ‘ervaring’- staken aan het begin van het nieuwe millennium de koppen bij elkaar. Gesteund door de gemeente werd samengewerkt aan de oprichting van één gloednieuwe tennisclub.

Al snel groeide TCO-TC IRIS uit tot een van de mooiere clubs uit de omgeving met 8 verlichte buitenterreinen en 4 indoorterreinen. In juli 2003 werd een splinternieuwe kantine en kleedkamers in gebruik genomen. En in september 2005 openden we onze indoorhal met 4 indoorterreinen.

De uitdaging: een goede mix tussen competitie en recreatie, tussen jong en oud(er), tussen inspanning en ontspanning. Een mix die terug te vinden is in onze clubwerking en activiteitenkalender. Met ruime aandacht voor jeugdtennis en jeugdwerking. Perfect geïllustreerd door het feit dat onze club door de VTV eind 2005 en eind 2006 werd uitgeroepen tot dé “MEEST JEUGDVRIENDELIJKE CLUB VAN VLAANDEREN”. En in 2006 zelfs tot “dé JeugdTOP-tennisclub van Vlaanderen”. Zolang al als onze club bestaat behaalden we elk jaar het label ‘Jeugdvriendelijke tennisclub’. Een unicum. Onze jeugdwerking is gebaseerd op een brede basiswerking met veel aandacht voor Kidstennis. De ruime aandacht ook voor de recreant en starter weerspiegelt zich in het feit dat wij één van de Limburgse pilootclubs waren voor het START-TO-TENNIS-project en dit verder succesvol doorzetten.